από ΦΒ: Σύλλογος Φίλων Μουσείου Ναυπηγικών και Ναυτικών Τεχνών του Αιγαίου"Μου αρέσει!" με το όνομα της Σελίδας σας
Συνεχίζεται η δημιουργία του αντιγράφου της παραδοσιακής ναυπηγικής σάλας στο Μουσείο Ναυπηγικών και Ναυτικών Τεχνών Αιγαίου στη Σάμο. Ολοκληρώθηκε ήδη η σχεδίαση του κίτρινου σκάφους, ενός αλιευτικού τρεχαντηριού με ολικό μήκος 16,70μ., ενώ πρώτα είχε σχεδιαστεί το μαύρο καΐκι, ένα λίμπερτι με μήκος 21μ., σκαρωμένο για μηχανότρατα.
Οι εικαστικοί Marianna Aslani και Emmanouil Stergiou συνεχίζουν το έργο της ανάγλυφης σχεδίασης και του χρωματισμού των υπόλοιπων τεσσάρων σκαφών.
Ως Σύλλογος Φίλων του ΜΝΝΤΑ τους ευχαριστούμε για τον ενθουσιασμό και τον ζήλο που επιδεικνύουν. Προσπαθούμε να συμπαρασταθούμε όπου μπορούμε κι ελπίζουμε να συνεχίσει να εκδηλώνεται αμείωτη η υποστήριξη των φίλων του ΜΝΝΤΑ στο ιδιαίτερα χρονοβόρο και σύνθετο έργο της δημιουργίας του μουσειακού αντιγράφου της σάλας των Μαυρίκων.
Ευχαριστούμε τους καλοκαιρινούς φίλους που βοήθησαν στις αρχικές σχεδιάσεις και περιμένουμε ακόμα περισσότερους από εσάς επιτόπου για να σας εξηγήσουμε το έργο και για να συμβάλετε, αν θέλετε, κι εσείς στη δημιουργία του!

Σχόλια