LAND ART PROJECT ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ
Εικαστική Δράση
Βασιλικά, Πολυχώραφο Ξουτκά
22/8/2018 – 26/8/2018
ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Το land art project ολοκληρώθηκε αυτή τη φορά στη Βόρεια Εύβοια, με τα νέα «Έργα ΓΗΣ» να μπαίνουν κι αυτά στον χάρτη της εικαστικής πορείας της ομάδας.
Με αφορμή τη διοργάνωση της έκθεσης «Τα καΐκια που πληγώναμε» (12/9/2018, Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά) και θεματικό πλαίσιο την καταστροφή των παραδοσιακών ψαράδικων καϊκιών,  μεταφερθήκαμε σ’ έναν όμορφο ελληνικό τόπο: το χωριό Βασιλικά με τα υπέροχα δάση γύρω-τριγύρω, την παραλία Ψαροπούλι και το κτήμα Ξουτκά, που έγιναν το σπίτι της παρέας και χώρεσαν τις ιδέες και τα έργα μας.
Αυτό που ζήσαμε ήταν η διάθεση όλων για δημιουργία και η αποδοχή κάθε έμπνευσης που έτσι βρήκε τον δρόμο της και υλοποιήθηκε. Χωρίς να μετρά αν αυτή η δημιουργία είναι ομαδική ή ατομική αλλά με κυρίαρχη σημασία τη συμμετοχή, καταγράφτηκαν νέες προσεγγίσεις και νοήματα συμπληρωματικά στο κυρίαρχο που είναι η αγάπη στη φύση και η παραδοχή πως είμαστε μέρος της.
Σκεφτήκαμε σχετικά με τη μνήμη, την παράδοση και τις αλλαγές που καλούμαστε να αποδεχτούμε και ακουμπήσαμε επάνω της τα δικά μας μικρά κομμάτια, για να μείνουν εκεί όσο ένα βοριαδάκι ή ένα μεγάλο κύμα στη γαλάζια θάλασσα. Για να φανεί πως και το εφήμερο είναι σημαντικό γιατί αντικατοπτρίζει τον κύκλο της ζωής μας. Και μέχρι να διαγραφτεί ο καινούριος κύκλος και μας κάνει πάλι ν’ ανταμώσουμε θ’ ακούμε τα ψιθυρίσματα που ζήσαμε σ’ αυτό το ταξίδι.

Επιλογή από τα Φωτογραφικά Ντοκουμέντα Έργων που πραγματοποιήθηκαν:

6-ΕΛΛΗΝΙΚΑ-ΒΑΡΚΟΥΛΕΣ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ
7-ΕΛΛΗΝΙΚΑ-ΣΕ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ
8-ΕΛΛΗΝΙΚΑ-ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΑΥΤΟ Θ'ΑΡΑΞΟΥΝ
9-ΕΛΛΗΝΙΚΑ-ΤΑ ΚΑΪΚΙΑ ΠΟΥ ΠΛΗΓΩΝΑΜΕ
11-ΨΑΡΟΠΟΥΛΙ-ΚΑΪΚΙ ΘΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ
12-ΨΑΡΟΠΟΥΛΙ-ΓΙΑ Ν'ΑΡΜΕΝΙΖΟΥΜΕ

Links σχετικά με το project:
στο FB Land Art με τον Ορίζοντα Γεγονότων
LandArt Workshop στο Google My Maps

Σχόλια